Maig Cooperatiu


Activitats en aquesta formació:

L’HABITATGE UN DRET CLAU

Data: 11 de maig de 2023

Horari: de 9:15 a 13:00

Lloc: Centre Cívic Palmira Domènech

Descripció:

9:30 a 10:30h - Xerrada inicial “L'habitatge a la regió metropolitana de Barcelona: situació actual, reptes i propostes de futur” de la mà de la Luisa Pinto del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona:

10:30 a 11h pausa amb cafè i seguirem amb dues taules participatives:

11h 1a Taula: “L’accés a l’habitatge i alternatives” amb la participació de la Lourdes Borrell d’Hàbitat 3, el Xavier Anzano de Prat Espais i l’Antoni Pedrero de la COV.

12h 2a Taula: ”Edificis ètics i sostenibles” amb la participació de Jordi Casajoana d'Omplim, Miquel Mayor de Celobert i Carlos Fernández de la Rachola.

Coop&Rol

Data: 20 de maig de 2023

Horari: de 10:00 a 14:00

Lloc: Centre Cívic Palmira Domènech

Descripció:

Coop&Rol vol ser una trobada de descobriment i promoció dels jocs de rol com a eina lúdica i de formació cooperativa, ètica i social.

Un joc de rol és un joc narratiu en que la persona que dirigeix, o narradora, i les jugadores teixeixen i donen vida conjuntament a una història fictícia que pot estar basada, o no, en la realitat. A part de la interpretació de cada participant, una mecànica de daus i regles ajuden a donar-li l’aleatorietat característica de tot joc de taula. 

En aquest cas, per mitjà del Coop&Rol i la gamificació es pretén que les  assistents aprenguin i es posin en la pell d’aquelles que lluiten i promouen accions de cooperativisme i economia social. Utilitzant jocs de renom, representarem històries on les jugadores esdevindran protagonistes de revolucions energètiques, lluites socials i/o problemàtiques que afecten a col·lectius vulnerabilitzats.

La jornada s’organitzarà al llarg d’un matí en un espai adequat i a través de quatre partides simultànies, cadascuna enfocada a una de les temàtiques d’ESS a representar en el joc. Les encarregades de dirigir cada partida vindran d’entitats de lleure i jocs de rol de tota la comarca del Baix Llobregat.

Aquesta activitat està dirigida a tota mena de públics.

Organitza: creaRSA SCCL

Ajuts del SOC per a cooperatives i entitats de l'ESS

Data: 23 de maig de 2023

Horari: de 10:00 a 11:00

Lloc: En línia

Descripció:

Xerrada per a cooperatives i empreses de l'Economia Social i Solidària sobre els ajuts i subvencions directes que s'ofereixen des del SOC. Aquesta xerrada permet que les entitats de l'ESS del Baix Llobregat puguin conèixer els ajuts vigents a la contractació i els de les convocatòries futures a l'abast i l'oportunitat de resoldre dubtes concrets. Tot i que no totes les línies de subvenció presentades són específiques per a l'ESS, aquestes els podran ajudar a enfortir la seva organització, millorar la seva viabilitat i ajudar a la inserció de persones treballadores.

 

Taula rodona: Economia solidària antiracista, reptes i eines.

Data: 25 de maig de 2023

Horari: de 18:00 a 19:30

Lloc: Seu Comunalitat Benviure

Descripció:

En aquesta jornada, juntament amb les companyes del Cercle de Migracions de Coòpolis, es parlarà sobre les desigualtats que afronten les persones d'origen migrant i divers, i que, habitualment es manifesten com a explotació, precarització, invisibilització i racisme social i institucional.

Es reflexionarà sobre com l'economia social i solidària, com a eina transformadora de les relacions de producció i reproducció del capitalisme dominant, és imprescindible que s'autoqüestioni i treballi des de i amb la diversitat per a construir una realitat social sense racisme ni privilegis diferencials que afavoreixen l'exclusió social i laboral.


Objectius:


- Afavorir la reflexió i debat sobre els impactes del RACISME en la vida social, laboral, economica y cultural de les persones migrades i racialitzades.


- Promoure pràctiques de inclusió laboral des d'una perspectiva antiracista.


- Impulsar propostes  col·lectives vers la inclusió socioeconòmica de  personas migradas i racialitzades dins el teixit de l'ESS al territori.


Organitza: creaRSA SCCL (Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat) i associació MigrESS (Cercle de Migracions de Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona), amb la col·laboració de la Comunalitat Benviure.