Des de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic.

Oferta formativa

Taules Territorials

Inici de les sessions: 15 de març de 2022


Horaris: MatíEspais amb representants de l'economia social, el tercer sector social, entitats locals, centres educatius, i altres de referència per a l'articulació conjunta de l'economia social al territori del Baix Llobregat.


ASSEMBLEES Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Inici de les sessions: 1 de abril de 2022


Horaris: de 10h a 12h


Assemblees generals de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

Start Up Training per a l'Economia Social - Cercle d'Innovació Social i Indústria

Inici de les sessions: 13 de setembre de 2022


Horaris: Matins a partir de les 9.30 h


L’objectiu del programa de capacitació Start Up Trainig per a l'Economia Social és adquirir eines i pràctica per al desenvolupament d’un projecte innovador a les organitzacions de l’economia social i  per a la seva presentació en públic, sobretot a inversors.
Amb les sessions de mentoratge es persegueix l’objectiu de"personalitzar" el programa, acompanyant el projecte de cada participant.

Així  doncs els participants obtindran:

 • Tractar globalment la innovació amb possibles projectes a les cooperatives (i d’altres organitzacions de l’Economia Social)
 • Treballar i conèixer una metodologia pel desenvolupament d’un projecte, des de la ideació, el testeig de mercat, el model de negoci que implica, la seva presentació per a inversors o col·lectius concernits i les vies de creixement que una cooperativa pot adoptar amb un projecte.
 • Tenir un acompanyament personalitzat del seu projecte amb feedback expert dels mentors
  Donar el primer pas per la possible creació d’una Unitat d’Innovació a les seves organitzacions.

Màxim 12 places. Data límit d'inscripció 8 de setembre. Busquem projectes socials amb un component innovador. Les places del programa són limitades, per això no tots els inscrits tenen la plaça garantida. Per seleccionar els projectes participants, entre el 5 i el 9 de setembre, farem una reunió virtual per conèixer quin és el projecte i valorar el nivell de desenvolupament d'innovació. Un cop rebem la seva sol·licitud de participació ens posarem en contacte per pactar dia i hora per aquesta trobada.

Aquest programa és part del Cercle d’Innovació Social i Indústria, i es realitza amb la col·laboració d'Heres Social SCCL, MTK Space, La Qperativa i Innobaix.
Impulsat per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, promogut pel Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i finançat pel Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Festival Esperanzah 2022

Inici de les sessions: 7 de octubre de 2022


Horaris: 10 a 24


14a edició del Festival de l'economia social i solidària, on es pot gaudir de tallers, xerrades, concerts...etc.

Es farà com cada any al Parc nou del Prat de Llobregat

Contractació Pública

Inici de les sessions: 25 de novembre de 2022


Horaris: 9:30h a 14h


Jornada de formació sobre contratació pública per a les entitats d'economia social. Informació als assistents sobre què és una licitació, tipus de licitació, quines son les fases d'una licitació, com presentar-se, que cal complir i com es formalitza un contracte.

CONTINGUTS:

 • Llei de contractes del sector públic Descripció del contingut de la llei i conceptes que s'han de tenir en compte.
 • Fases d'una licitació Detall de les fases d'una licitació des de que s'elabora l'expedient fins a que es formalitza el contracte.
 • Requisits previs que cal complir per poder llicitar Explicació de que s'ha de complir per a poder-se presentar a una licitació.
 • Dades clau a analitzar a presentar Descripció de les parts més importants que s'han d'analitzar dels plecs, tant administratiu com tècnic.
 • Preparació de la plica a presentar Idees claus per a la presentació de la plica
 • Documents de classificació empresarial Què és i com s'obté
 • Seguiment del procés de licitació Paute per fer el seguiment del procés de licitació 
 • Formalització del contracte Com es formalitza el contracte.