Des de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic.

Oferta formativa

Formació en economia social i cooperativa

Inici de les sessions: 1 de febrer de 2023


Horaris: Matí


Formacions anuals adreçades a treballadors/usuaris que formin part d'empreses i entitats d'economia social i cooperativa

Taules Territorials (2022/2023)

Inici de les sessions: 27 de març de 2023


Horaris: Matí


Espais amb representants de l'economia social, el tercer sector social, entitats locals, centres educatius, i altres de referència per a l'articulació conjunta de l'economia social al territori del Baix Llobregat.

Itinerari formatiu ESS del Cercle Innovació Social i Indùstria

Inici de les sessions: 12 de maig de 2023


Horaris: Divendres matins


Durant els primers mesos de 2023 us hem consultat, a les entitats de l'Economia Social i Solidària que teniu relació amb el Cercle d'Innovació Social i Indústria què voleu aprendre.

Aquí tenim el resultat, un itinerari formatiu amb sessions curtes però molt profitoses amb les que millorar la gestió de les vostres organitzacions en 3 àmbits:

  • Bloc Econòmic / Jurídic / Laboral
  • Bloc Emprenedoria / Impacte Social i Ambiental / Estratègia
  • Bloc Comunicació / Màrqueting

Ens agradaria que pugueu participar al màxim d'aquestes formacions, i que pugueu fer la vostra inscripció a totes elles, però també podeu fer-ho de manera individual a cadascuna de les sessions contingudes en aquest itinerari.

Us hi esperem!

ENS CONEIXEM PER UN HABITATGE COOPERATIU

Inici de les sessions: 8 de juny de 2023


Horaris: 18.30h a 20h


Si estàs interessat en una cooperativa d'habitatge i vols crear una i no saps com, i un cop registrat en l'enquesta:

http://ateneucoopbll.cat/vols-viure-en-un-habitatge-cooperatiu/


Ens coneixerem el dia 8 a les 18.30h per veure sinergies.

TALLER COOPERATIVA D'HABITATGE

Inici de les sessions: 9 de juny de 2023


Horaris: 11 h a 13 h


L’habitatge i el context econòmic i social de Catalunya durant l’any 2021 i 2022 ha estat marcat per l’impacte global que ha tingut la crisi sanitària derivada de la COVID-19 i per la guerra Ucranïa-Rússia.


Fet que ha incrementat els preus de consum, IPC, fins a xifres històriques des de les darreres dècades. Aquests increments de preus comporta un encariment de les matèries primeres i, per tant, un increment quantificatiu en els habitatges, tant de compra com de lloguer.


Si això li sumem, la precarietat laboral i les elevades xifres d’atur viscudes durant la pandèmia és fa insostenible socioeconòmicament l’accés a un habitatge digne.


Tots aquests factors fan que hi hagi una tendència creixent en el Cooperativisme d’habitatge.


Per això, considerem que és important conèixer els trets bàsics de què és una cooperativa d’habitatge i com funciona.